Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dorst

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Dorst is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en test wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het energieplan onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Dorst die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-dorst

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het document wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energiedeskundige. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dorst (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende adviseur. Geschikte maatwerkadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om diverse offertes aan te vragen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Dorst.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur neemt de woning op en analyseert welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dorst laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Dorst vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde energie specialist. Het is aan te raden om een adviseur uit de omgeving te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel verstrekken we namen en adressen van kwalitatieve EPA-adviseurs die werken in de gemeente Oosterhout. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Dorst

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dorst waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder behandelen we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over water-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Dorst

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer over isolatie)€4410,00€435,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11125,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4855,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2870,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€45,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €36,00€32,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Dorst is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dorst: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Engie, GreenChoice, Budget Energie & Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €4.500 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Dorst laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.350 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 t/m €500,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Dorst. Bijgaand vind je om die reden een schema met relevante en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Dorst!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Dorst: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Dorst

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje vind je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Dorst.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, vloer, dak, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oosterhout biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oosterhout kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Dorst afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Teteringen, Galder en Ulvenhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oosterhout.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Dorst

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dorst?

Dit energie maatwerkadvies Dorst is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met het kostenplaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Middels dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 t/m €315,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Dorst te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Dorst voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie