Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Galder

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Galder is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport beschrijven ze overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Galder die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-galder

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Galder (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport helpt je op weg met diverse duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige energieadviseur. Objectieve maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om verschillende offertes op te vragen van erkende adviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Galder.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur neemt de woning op en beschrijft welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop verkrijg je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Galder laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Galder vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde energie specialist. Het is wijs om een adviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel check je contactgegevens van professionele EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Alphen-Chaam. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Galder

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Galder die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder delen wij de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Galder

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1540,00€345,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6665,00€835,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4560,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2950,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€320,00€58,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1200,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Galder is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte vind je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Galder: betaalbaar en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice en Oxxio, Powerpeers, Delta, United Consumers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Galder laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.100 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 – €450,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Galder. In de box hieronder tref je een weergave met effectieve en laag geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Galder!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Galder: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Galder

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder vind je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Galder.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van dak, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Alphen-Chaam biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen-Chaam zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Galder vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ulvenhout, Strijbeek en Bavel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen-Chaam.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Galder

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Galder?

Dit energie maatwerkadvies Galder is een adviesrapport met suggesties voor de vergroening van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €235,00 tot wel €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €250,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Galder op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Galder voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie