Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Strijbeek

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Strijbeek is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en controleert waar de kansen liggen. Het energierapport geeft inzicht in welke maatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies delen ze in detail de investering en de terugverdientijd van de diverse duurzame opties. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de investering, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Strijbeek die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-strijbeek

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze professional neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige en neutrale energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Strijbeek (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geef je inzicht in uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energie-specialist. Erkende experts zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om enkele offertes op te vragen van onafhankelijke energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Strijbeek.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau loopt door de woning en stelt vast welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport informatie zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Strijbeek laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Strijbeek vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Alphen-Chaam. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Strijbeek

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Strijbeek waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand delen wij de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over hybride warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Strijbeek

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1700,00€100,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10900,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4505,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3255,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€305,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €505,00€39,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Strijbeek is een slimme investering. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte tref je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Strijbeek: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie & Oxxio, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Strijbeek bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.700 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 t/m €400,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Strijbeek. In het gedeelte hieronder doorzoek je een lijstje met handige en betaalbare maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Strijbeek!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Strijbeek: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Strijbeek

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje vind je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Strijbeek.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van (spouw)muur, gevel, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alphen-Chaam hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen-Chaam vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Strijbeek gebruiken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Bavel, Ulvenhout en Dorst).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen-Chaam.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Strijbeek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Strijbeek?

Een energie maatwerkadvies Strijbeek is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot ongeveer €340,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €240,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Strijbeek te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Strijbeek voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie