Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ulvenhout

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ulvenhout is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het rapport geeft inzicht in welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies bekijk je grondig de kosten en de terugverdientijd van de populaire energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een verslag met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ulvenhout die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ulvenhout

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te reduceren In het plan wordt specifiek aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ulvenhout (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke energie-specialist. Professionele vakmensen kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te verkrijgen van betrouwbare adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een overzicht van groene maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Ulvenhout.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur komt bij je thuis en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ulvenhout laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Ulvenhout vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende energie specialist. Het is aan te raden om een energie expert rondom je woonplaats te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Alphen-Chaam. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ulvenhout

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ulvenhout waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids check je de beste duurzame oplossingen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ulvenhout

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3580,00€425,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11275,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4980,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3140,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€43,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,05€5,95 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Ulvenhout is een minimale vereiste. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ulvenhout: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie of Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Ulvenhout bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.600 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 – €550,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ulvenhout. In dit blokje vind je daarom een schema met doelgerichte en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ulvenhout!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Ulvenhout: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Ulvenhout

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand bieden we een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Ulvenhout.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van (spouw)muur, ramen, dak, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alphen-Chaam heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen-Chaam vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ulvenhout gebruiken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Dorst, Bavel en Galder).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen-Chaam.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Ulvenhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ulvenhout?

Een energie maatwerkadvies Ulvenhout is een besparingsrapport met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 – €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Ulvenhout te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ulvenhout voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie