Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bavel

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bavel kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het plan tref je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsopties. Het rapport is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een maatwerkrapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Bavel die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bavel

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minderen. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze adviseur neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve expert. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bavel (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een schema met verschillende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Deskundige energie specialisten zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om diverse offertes te zoeken van objectieve vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform word je geleid naar een weergave met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bavel.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en analyseert welke opties doeltreffend zijn. Vervolgens verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de geraamde kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Bavel laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Bavel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige specialist. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel verstrekken we adres-informatie van mogelijk interessante energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Alphen-Chaam. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bavel

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bavel waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over zonneboilers.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bavel

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3480,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11075,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5000,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3220,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€22,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €36,50€27,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Bavel is een slimme investering. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder tref je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Bavel: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Vattenfall, Eneco of Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.500 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Bavel kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.250 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 tot €550,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Bavel. Bijgaand vind je daarom een weergave met impactvolle en betaalbare maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Bavel!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Bavel: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Bavel

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand verstrekken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Bavel.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, wanden, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Alphen-Chaam hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen-Chaam kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Bavel bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Galder, Chaam en Strijbeek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen-Chaam.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Bavel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bavel?

Het energie maatwerkadvies Bavel is een besparingsrapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies biedt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bavel te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Bavel voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie