Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Etten-Leur

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Etten-Leur zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport stelt bloot welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies bieden ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel vind je de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Etten-Leur die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-etten-leur

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te beperken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzame oplossingen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve maatwerkadviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Etten-Leur (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan biedt een lijst met alle maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Gekwalificeerde experts kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te vragen van onafhankelijke energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Etten-Leur.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en zoekt uit welke groene maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je kenmerken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Etten-Leur laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Etten-Leur vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale energie specialist. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Etten-Leur. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Huijbregts VastGoedadvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Etten-Leur

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Etten-Leur waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids delen wij de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Etten-Leur

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4550,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6105,00€1035,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4790,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2870,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€315,00€37,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1075,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Etten-Leur is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder delen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Etten-Leur: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall of Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Etten-Leur bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost je circa €3.550 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €215,00 t/m €550,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Etten-Leur. In de box hieronder vind je daarom een aantal relevante en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Etten-Leur!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Etten-Leur: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Etten-Leur

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bieden we handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Etten-Leur.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan dak, wanden, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Etten-Leur biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Etten-Leur kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Etten-Leur opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Halderberge, Moerdijk en Zundert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Etten-Leur.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Etten-Leur

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Etten-Leur?

Het energie maatwerkadvies Etten-Leur is een energieplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit energieplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 – €310,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €235,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Etten-Leur aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Etten-Leur voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie