Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wernhout

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Wernhout kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en deelt de diverse opties. Het plan stelt bloot welke keuzes passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het advies bekijk je grondig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende duurzame opties. Het advies is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wernhout die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wernhout

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te reduceren In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke energieadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wernhout (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport helpt je op weg met verschillende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Objectieve energie experts vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes aan te vragen van onafhankelijke adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een advies met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wernhout.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt langs en rekent uit welke investeringen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Wernhout laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Wernhout vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder vind je adresgegevens van betrouwbare specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Zundert. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Schoenmakers Architectuur B.V.Molenzicht 24881BWZundert
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
Huijbregts VastGoedadvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Wernhout

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wernhout met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder kan je aan de slag met de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over ventileren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wernhout

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3595,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5365,00€910,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4850,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3010,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€59,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €40,00€26,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Wernhout is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder bekijk je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wernhout: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie, Essent of Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.050 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Wernhout laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.650 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Wernhout. In het gedeelte hieronder vind je daarom een weergave met handige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Wernhout!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Wernhout: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Wernhout

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder lees je praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Wernhout.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, vloer, ramen, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Zundert heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zundert vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Wernhout bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Bavel, Achtmaal en Chaam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zundert.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Wernhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wernhout?

Het energie maatwerkadvies Wernhout is een advies met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de investering en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €200,00 t/m €305,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Wernhout te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wernhout voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie