Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Scherpenisse

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Scherpenisse kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport beschrijven ze nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkrapport is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie toont het rapport de verwachte kosten, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Scherpenisse die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-scherpenisse

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te drukken. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde specialist. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Scherpenisse (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan biedt een lijst met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitengevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Ervaren experts kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om diverse offertes op te vragen van gekwalificeerde energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform krijg je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Scherpenisse.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs neemt de woning op en inspecteert welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Scherpenisse laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Scherpenisse vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een energie expert uit de regio te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand verstrekken we contactgegevens van goede EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Tholen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hage energielabelsBurgemeester van Oeverenstraat 14693EBPoortvliet
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Scherpenisse

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Scherpenisse met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand behandelen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Scherpenisse

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer over isolatie)€1200,00€250,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10150,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4590,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3200,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€395,00€46,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €470,00€39,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Scherpenisse is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder bieden we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Scherpenisse: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Eneco, Engie & United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.700 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Scherpenisse laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.100 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €215,00 – €350,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Scherpenisse. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijst met populaire en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Scherpenisse!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Scherpenisse: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Scherpenisse

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bieden we praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Scherpenisse.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, ramen, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tholen heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tholen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Scherpenisse bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Sint Philipsland, Sint-Maartensdijk en Nieuw-Vossemeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tholen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Scherpenisse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Scherpenisse?

Een energie maatwerkadvies Scherpenisse is een energieadvies inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan komt per maatregel met een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. Middels dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €215,00 – €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €245,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Scherpenisse te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Scherpenisse voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie