Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bergen Limburg

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Bergen Limburg biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies toont aan welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Bergen Limburg die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bergen-limburg

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren energiecoach / deskundige. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bergen Limburg (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van de muren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Betrouwbare EPA-adviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om diverse offertes op te zoeken van betrouwbare adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Bergen Limburg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan mailt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bergen Limburg laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Bergen Limburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel doorzoek je adres-informatie van professionele bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Bergen Limburg. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
vdHoogen|bouwSint Janslaan 85836AZSambeek
MaatgeversKarbindersstraat 85914NWVenlo
Volantis Consultants B.V.Villafloraweg 15928SZVenlo
UwEPAPeeldijk 1 a5763PCMilheeze
MiliconFlorijn 45751PCDeurne
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Bergen Limburg

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bergen Limburg die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bergen Limburg

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4600,00€470,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11875,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4580,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3145,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€48,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,00€30,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Bergen Limburg is een hele goede keuze. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Bergen Limburg: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent of Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Bergen Limburg kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.550 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Bergen Limburg. Onderstaand kan je aan de slag met een schema met populaire en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Bergen Limburg!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Bergen Limburg: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bergen Limburg

Alle woningen in Provincie Limburg moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder check je een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Bergen Limburg.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van dak, (spouw)muur, ramen, gevel, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bergen Limburg hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Limburg kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Bergen Limburg aanvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Laarbeek, Deurne en Venlo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Limburg.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Bergen Limburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bergen Limburg?

Een energie maatwerkadvies Bergen Limburg is een besparingsplan met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €235,00 t/m €285,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Bergen Limburg te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Bergen Limburg voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie