Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Venlo

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Venlo zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bekijkt waar de kansen liggen. Het plan laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het rapport onderzoek je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een rapport met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het budget, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Venlo die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-venlo

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te drukken. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze deskundige neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Venlo (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geef je inzicht in verschillende energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energie-specialist. Objectieve vakmensen kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te verkrijgen van objectieve vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een opsomming met investeringen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Venlo.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Venlo laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Venlo vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde adviseur. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Venlo. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
vdHoogen|bouwSint Janslaan 85836AZSambeek
MaatgeversKarbindersstraat 85914NWVenlo
Volantis Consultants B.V.Villafloraweg 15928SZVenlo
UwEPAPeeldijk 1 a5763PCMilheeze
MiliconFlorijn 45751PCDeurne
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Venlo

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Venlo waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen wij de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over HR+++ glas.

Het comfort van een energiezuinige woning in Venlo

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4405,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5050,00€600,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4805,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3065,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€37,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €35,00€28,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Venlo is een minimale vereiste. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand noemen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Venlo: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.100 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Venlo laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €250,00 – €350,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Venlo. In de box hieronder check je een lijstje met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Venlo!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Venlo: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur komt je huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Venlo

Alle huizen in Provincie Limburg moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder verstrekken we een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Venlo.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van ramen, vloer, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Venlo biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Venlo tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Venlo aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Deurne, Venray en Beesel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Venlo.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Venlo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Venlo?

Dit energie maatwerkadvies Venlo is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot ongeveer €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Venlo te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Venlo voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft lagere lasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie