Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Venray

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Venray biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek is concreet en vertelt welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de bekende woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een verduurzamingsplan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de investering, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Venray die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-venray

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Venray (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geef je inzicht in innovatieve maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energie-specialist. Ervaren adviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om diverse offertes op te vragen van deskundige bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Venray.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en analyseert welke maatregelen gunstig zijn. Vervolgens verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen delen ze randzaken zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Venray laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Venray vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel check je contactgegevens van professionele adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Venray. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
UwEPAPeeldijk 1 a5763PCMilheeze
vdHoogen|bouwSint Janslaan 85836AZSambeek
MaatgeversKarbindersstraat 85914NWVenlo
MiliconFlorijn 45751PCDeurne
Wouters BouwtechniekMarktstraat 475731HTMierlo
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Venray

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Venray met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder vind je de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over gevel isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Venray

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1765,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11950,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4950,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2925,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€50,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €28,00€30,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Venray is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand lees je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Venray: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie, Budget Energie & Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.350 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Venray aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.600 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Venray. In dit blokje check je een weergave met relevante en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Venray!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Venray: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit energieplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Venray

Alle woningen in Provincie Limburg moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Venray.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan vloer, wanden, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Venray biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Venray tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Venray opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Asten, Laarbeek en Bergen Limburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Venray.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Venray

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Venray?

Een energie maatwerkadvies Venray is een rapport met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan behandelt per maatregel het budget en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 tot wel €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Venray op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Venray voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie