Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Asten

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Asten is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport delen ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het advies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Asten die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-asten

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Asten (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een overzicht met uiteenlopende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitenmuren met PUR en het toepassen van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve maatwerk adviseur. Betrouwbare energieadviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te zoeken van erkende maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een opsomming met groene maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Asten.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur bezoekt je aan huis en analyseert welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verstuurt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Asten laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Asten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde expert. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand behandelen we namen en adressen van mogelijk beschikbare energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Asten. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieQ adviesLiesberg 295712JMSomeren
Wouters BouwtechniekMarktstraat 475731HTMierlo
MiliconFlorijn 45751PCDeurne
Projectbureau TVOde Kromme Geer 205709MEHelmond
Rijnen SupportLieveld 2 A5688HZOirschot
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Asten

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Asten die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder delen wij de beste duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Asten

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4305,00€445,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5300,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2915,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€59,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1300,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Asten is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand behandelen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Asten: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall of Delta, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.500 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Asten kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.800 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Asten. In de box hieronder tref je een weergave met relevante en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Asten!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Asten: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Asten

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen we actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Asten.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, vloer, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Asten hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Asten kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Asten bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Son en Breugel, Helmond en Laarbeek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Asten.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Asten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Asten?

Het energie maatwerkadvies Asten is een plan met suggesties voor het duurzamer maken van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot €290,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €230,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Asten te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Asten voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie resulteert in lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie