Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Helmond

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Helmond is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de populaire investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je een kostenbegroting de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Helmond die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-helmond

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke vakman. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Helmond (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Geschikte specialisten kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om enkele offertes op te zoeken van deskundige energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Helmond.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en checkt welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Helmond laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Helmond vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder behandelen we naam + adresgegevens van goede energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Helmond. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rijnen SupportLieveld 2 A5688HZOirschot
Projectbureau TVOde Kromme Geer 205709MEHelmond
EnergieQ adviesLiesberg 295712JMSomeren
De Bie Communication Holding B.V.Zomereik 485682HHBest
ROBO bouwkundig ontwerp- & adviesbureauBeth van de Rijtlaan 145673ABNuenen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Helmond

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Helmond met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over elektrisch koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Helmond

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4515,00€490,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6275,00€765,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4810,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3245,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€400,00€39,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,35€8,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Helmond is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Helmond: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco en Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.400 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Helmond laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.700 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 – €400,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Helmond. In het gedeelte hieronder delen wij een lijstje met belangrijke en gunstig geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Helmond!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Helmond: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Helmond

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Helmond.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van ramen, (spouw)muur, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Helmond heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Helmond vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Helmond aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Best, Oirschot en Someren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Helmond.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Helmond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Helmond?

Het energie maatwerkadvies Helmond is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor de vergroening van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot ongeveer €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €265,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Helmond te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Helmond voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie geeft lagere energiekosten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie