Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Best

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Best is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en omschrijft waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies check je uitvoerig de kosten en baten van de populaire verduurzamingsopties. Het energieplan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Best die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-best

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te drukken. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Best (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies biedt een lijst met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde bedrijven zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om minimaal 2 offertes op te vragen van deskundige adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een weergave met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Best.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt langs en inspecteert welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan mailt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport bijzonderheden als de geraamde kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Best laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Best vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende energie specialist. Het is goed om een expert uit de omgeving te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Best. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De Bie Communication Holding B.V.Zomereik 485682HHBest
Rijnen SupportLieveld 2 A5688HZOirschot
Projectbureau TVOde Kromme Geer 205709MEHelmond
ROBO bouwkundig ontwerp- & adviesbureauBeth van de Rijtlaan 145673ABNuenen
De Haas VastgoedadviesDe Vlos 325673KRNuenen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Best

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Best waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand delen wij de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over radiator isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Best

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3345,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5620,00€695,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5440,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2865,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€39,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,00€31,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Best is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder verstrekken we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Best: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall & Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.850 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Best laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.050 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €230,00 t/m €425,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Best. In de box hieronder verstrekken we een overzicht met populaire en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Best!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Best: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en berekent de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Best

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje bieden we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Best.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Best hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Best zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Best opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Oirschot).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Best.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Best

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Best?

Een energie maatwerkadvies Best is een plan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies bespreekt per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot en met €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €270,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Best op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Best voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie