Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Son en Breugel

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Son en Breugel is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en deelt de verschillende optie. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport bekijk je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een energierapport met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Son en Breugel die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-son-en-breugel

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome maatwerkadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Son en Breugel (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van de gevel en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve maatwerkadviseur. Ervaren maatwerkadviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om verschillende offertes op te zoeken van gediplomeerde adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van opties die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Son en Breugel.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en checkt welke opties hun doel goed bereiken. Niet veel later krijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Son en Breugel laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Son en Breugel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van kwalitatieve vakmensen die werken in de gemeente Son en Breugel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rijnen SupportLieveld 2 A5688HZOirschot
Projectbureau TVOde Kromme Geer 205709MEHelmond
EnergieQ adviesLiesberg 295712JMSomeren
De Bie Communication Holding B.V.Zomereik 485682HHBest
ROBO bouwkundig ontwerp- & adviesbureauBeth van de Rijtlaan 145673ABNuenen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Son en Breugel

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Son en Breugel waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder delen wij de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over LED-lampen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Son en Breugel

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2110,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4565,00€745,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5520,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2845,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€350,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €515,00€37,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Son en Breugel is een hele goede keuze. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Son en Breugel: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Essent en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Son en Breugel kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.700 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 tot €400,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Son en Breugel. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal handige en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Son en Breugel!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Son en Breugel: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Son en Breugel

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder delen we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Son en Breugel.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Son en Breugel biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Son en Breugel vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Son en Breugel aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best en Helmond).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Son en Breugel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Son en Breugel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Son en Breugel?

Het energie maatwerkadvies Son en Breugel is een advies inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning verduurzamen. Middels dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €230,00 tot wel €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Son en Breugel op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Son en Breugel voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie