Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Nuenen, Gerwen en Nederwetten is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies bekijk je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je een kostenbegroting de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nuenen-gerwen-en-nederwetten

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze adviseur neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist op het gebied van energie. Deskundige en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende energieadviseur. Gecertificeerde energie specialisten zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om enkele offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een opsomming met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist bezoekt je aan huis en inspecteert welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de geraamde kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nuenen, Gerwen en Nederwetten laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Het is goed om een adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder tref je adres-informatie van mogelijk interessante energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
kridon advies en inspectieJasmijnstraat 55671BLNuenen
De Haas VastgoedadviesDe Vlos 325673KRNuenen
ROBO bouwkundig ontwerp- & adviesbureauBeth van de Rijtlaan 145673ABNuenen
jmenergielabelTarweland 115663HDGeldrop
EPA plus B.V.Zwaanstraat 31 S5651CAEindhoven
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nuenen, Gerwen en Nederwetten die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids noemen we de beste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over zuinige douchekoppen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4320,00€430,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10425,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5410,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3370,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€350,00€28,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1400,00€180,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder noemen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Nuenen, Gerwen en Nederwetten: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall of Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.300 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 t/m €375,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Onderstaand delen wij een schema met krachtige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Nuenen, Gerwen en Nederwetten!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Nuenen, Gerwen en Nederwetten: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bespreken we een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nuenen, Gerwen en Nederwetten tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nuenen, Gerwen en Nederwetten opvragen in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Heeze-Leende, Eindhoven en Best).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Dit energie maatwerkadvies Nuenen, Gerwen en Nederwetten is een document met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot en met €350,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €275,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Nuenen, Gerwen en Nederwetten op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Nuenen, Gerwen en Nederwetten voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie