Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Laarbeek

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Laarbeek biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en bestudeert de verschillende optie. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies doorzoek je grondig de initiële investering en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Laarbeek die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-laarbeek

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Professionele en betrouwbare energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Laarbeek (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een schema met diverse vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, isolatie van buitenmuren met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie-expert. Geschikte energie adviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om verschillende offertes te ontvangen van gecertificeerde experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een schema met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Laarbeek.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist neemt de woning op en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Laarbeek laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Laarbeek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel bieden we namen en adressen van goede adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Laarbeek. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wouters BouwtechniekMarktstraat 475731HTMierlo
MiliconFlorijn 45751PCDeurne
UwEPAPeeldijk 1 a5763PCMilheeze
EnergieQ adviesLiesberg 295712JMSomeren
Projectbureau TVOde Kromme Geer 205709MEHelmond
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Laarbeek

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Laarbeek die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder check je de beste maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over vloer isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Laarbeek

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1845,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11725,00€710,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5075,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2865,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€50,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,35€8,10 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Laarbeek is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder vind je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Laarbeek: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Essent, GreenChoice & Delta, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Laarbeek laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.950 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Laarbeek. Onderstaand kan je aan de slag met een lijst met relevante en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Laarbeek!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Laarbeek: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Laarbeek

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand verstrekken we praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Laarbeek.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van vloer, ramen, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Laarbeek heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Laarbeek vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Laarbeek bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Helmond, Someren en Deurne).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Laarbeek.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Laarbeek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Laarbeek?

Dit energie maatwerkadvies Laarbeek is een plan met aanbevelingen voor het vergroenen van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €250,00 t/m €335,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €260,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Laarbeek te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Laarbeek voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie