Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Deurne

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Deurne biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en verkent wat de opties zijn. Het energieplan stelt bloot welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies tref je heel specifiek de kosten en baten van de bekende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in een kostenbegroting wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Deurne die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-deurne

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te beperken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Deurne (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geeft een overzicht met diverse maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Deskundige bedrijven vind je op het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om meerdere offertes te vragen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Deurne.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan ontvang je een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel check je onderwerpen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Deurne laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Deurne vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren specialist. Wij adviseren om een energieadviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder lees je adres details van goede adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Deurne. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MiliconFlorijn 45751PCDeurne
UwEPAPeeldijk 1 a5763PCMilheeze
vdHoogen|bouwSint Janslaan 85836AZSambeek
Wouters BouwtechniekMarktstraat 475731HTMierlo
EnergieQ adviesLiesberg 295712JMSomeren
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Deurne

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Deurne waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder beschrijven we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over dak isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Deurne

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2095,00€135,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11650,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4880,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3165,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€385,00€30,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,10€6,65 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Deurne is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder delen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Deurne: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco & Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Deurne laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.050 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 – €550,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Deurne. In het gedeelte hieronder delen we daarom een overzicht met handige en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Deurne!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Deurne: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Deurne

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder vind je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Deurne.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van gevel, dak, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Deurne heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Deurne zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Deurne opvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Someren, Asten en Venray).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Deurne.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Deurne

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Deurne?

Dit energie maatwerkadvies Deurne is een plan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan onderschrijft per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot en met €350,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €230,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Deurne te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Deurne voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie