Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beesel

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Beesel is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport check je grondig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een plan met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de geschatte kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Beesel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-beesel

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze professional check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde energiedeskundige. Deskundige en neutrale energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beesel (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energie-expert. Ervaren energie experts zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes aan te vragen van erkende maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Beesel.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert bezoekt je aan huis en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Kort daarop verstuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je aspecten zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Beesel laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Beesel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is beter om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel doorzoek je namen en adressen van professionele maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Beesel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rob Willemse BouwconsultMaasstraat 60 A5944CEArcen
AB labelLoenhofstraat 105981SZPanningen
Bouwstudio CoolenSchoutlaan 28 A6002EAWeert
Volantis Consultants B.V.Villafloraweg 15928SZVenlo
MaatgeversKarbindersstraat 85914NWVenlo
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Beesel

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beesel waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder behandelen we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Beesel

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€1525,00€285,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6170,00€1055,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5000,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3020,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€22,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,90€7,25 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Beesel is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte delen wij praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Beesel: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie of United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €6.000 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Beesel aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €230,00 – €525,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Beesel. In de box hieronder delen wij een overzicht met handige en voordelige vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Beesel!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Beesel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Beesel

Praktisch alle huis in Provincie Limburg moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder lees je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Beesel.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Beesel biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Beesel zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Beesel aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Venray, Bergen Limburg en Horst aan de Maas).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Beesel.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Beesel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beesel?

Een energie maatwerkadvies Beesel is een plan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies komt per maatregel met de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot €315,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €235,00. Het is slim om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Beesel te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het complex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Beesel voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie