Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Horst aan de Maas

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Horst aan de Maas is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan verduidelijkt welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies onderschrijven ze uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de bekende investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Horst aan de Maas die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-horst-aan-de-maas

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te beperken. In het plan wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Horst aan de Maas (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan biedt een lijst met innovatieve energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Gecertificeerde specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om meerdere offertes te verkrijgen van onafhankelijke bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een advies met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Horst aan de Maas.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en checkt welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop ontvang je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Horst aan de Maas laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw pand?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Horst aan de Maas vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare energieadviseur. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de regio te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder doorzoek je contactgegevens van professionele adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Horst aan de Maas. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rob Willemse BouwconsultMaasstraat 60 A5944CEArcen
AB labelLoenhofstraat 105981SZPanningen
Bouwstudio CoolenSchoutlaan 28 A6002EAWeert
Volantis Consultants B.V.Villafloraweg 15928SZVenlo
MaatgeversKarbindersstraat 85914NWVenlo
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Horst aan de Maas

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Horst aan de Maas met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder bieden we informatie rondom de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over spouwmuur isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Horst aan de Maas

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1755,00€335,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4160,00€1055,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4785,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3085,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€45,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €505,00€36,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Horst aan de Maas is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder delen wij meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Horst aan de Maas: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall of Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.800 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Horst aan de Maas kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) kost je circa €3.100 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Horst aan de Maas. In dit blokje delen we daarom een schema met doelgerichte en interessant geprijsde duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Horst aan de Maas!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Horst aan de Maas: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit advies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Horst aan de Maas

Alle woningen en panden in Provincie Limburg moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand lees je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Horst aan de Maas.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van vloer, wanden, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Horst aan de Maas biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Horst aan de Maas vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Horst aan de Maas opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Bergen Limburg, Venlo en Peel en Maas).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Horst aan de Maas.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Horst aan de Maas

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Horst aan de Maas?

Dit energie maatwerkadvies Horst aan de Maas is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het vergroenen van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 tot ongeveer €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €250,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Horst aan de Maas te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Horst aan de Maas voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een versterkte energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie