Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Peel en Maas

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Peel en Maas biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en inspecteert de verschillende optie. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport onderschrijven ze grondig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het energieplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie vind je de investering, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Peel en Maas die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-peel-en-maas

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze adviseur check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome specialist. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Peel en Maas (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies biedt een lijst met diverse vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met steenwol en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Deskundige vakmensen kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om diverse offertes aan te vragen van onafhankelijke EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Peel en Maas.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur komt thuis langs en stelt vast welke maatregelen doelgericht zijn. Vervolgens stuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen lees je informatie zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Peel en Maas laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Peel en Maas vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Het is nuttig om een energie expert uit de buurt te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we namen en adressen van professionele maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Peel en Maas. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AB labelLoenhofstraat 105981SZPanningen
Bouwstudio CoolenSchoutlaan 28 A6002EAWeert
ThyxoEllerveld 66011SVEll
Rob Willemse BouwconsultMaasstraat 60 A5944CEArcen
Volantis Consultants B.V.Villafloraweg 15928SZVenlo
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Peel en Maas

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Peel en Maas die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder delen wij goede verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen kopen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Peel en Maas

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1755,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4875,00€1080,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5250,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2955,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€51,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,20€7,85 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Peel en Maas is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Peel en Maas: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Peel en Maas laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.800 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 – €475,00 per element.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Peel en Maas. Hieronder kan je aan de slag met een weergave met handige en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Peel en Maas!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Peel en Maas: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Peel en Maas

Alle woningen in Provincie Limburg moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Peel en Maas.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan gevel, vloer, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Peel en Maas hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Peel en Maas kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Peel en Maas vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Venlo, Beesel en Weert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Peel en Maas.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Peel en Maas

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Peel en Maas?

Een energie maatwerkadvies Peel en Maas is een plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke opties jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 tot ongeveer €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €260,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Peel en Maas aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Peel en Maas voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie