Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Huijbergen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Huijbergen zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bekijkt de diverse opties. Het onderzoek toont aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Huijbergen die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-huijbergen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te beperken. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Huijbergen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een schema met diverse energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, isolatie van buitengevels met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Erkende energie adviseurs vind je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Huijbergen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en stelt vast welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Vervolgens krijg je een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Huijbergen laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Huijbergen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Het is verstandig om een expert rondom je woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder behandelen we contactgegevens van goede adviesbedrijven die werken in de gemeente Woensdrecht. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Huijbergen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Huijbergen die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder vind je de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over vloerisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Huijbergen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1685,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4185,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5070,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3365,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€38,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,00€6,90 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Huijbergen is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Huijbergen: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie & Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.400 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Huijbergen laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.600 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 – €375,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Huijbergen. In de box hieronder verstrekken we een lijstje met krachtige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Huijbergen!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Huijbergen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Huijbergen

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje kan je aan de slag met up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Huijbergen.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van ramen, vloer, dak, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Woensdrecht hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woensdrecht kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Huijbergen gebruiken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Walsoorden, Ossendrecht en Ossenisse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woensdrecht.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Huijbergen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Huijbergen?

Dit energie maatwerkadvies Huijbergen is een adviesrapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document biedt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type woning, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €215,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Huijbergen te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het flatgebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Huijbergen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie