Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ossendrecht

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Ossendrecht geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek stelt bloot welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies check je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is geschikt voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een energieplan met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze toont het rapport het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Ossendrecht die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ossendrecht

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze vakman check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome specialist. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ossendrecht (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan helpt je op weg met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Gekwalificeerde specialisten zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om enkele offertes op te vragen van professionele adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ossendrecht.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke investeringen hun doel goed bereiken. Kort hierop stuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel bekijk je details zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ossendrecht laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Ossendrecht vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren adviseur. Het is slim om een adviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Woensdrecht. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Ossendrecht

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ossendrecht die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder introduceren we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over dakisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ossendrecht

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3385,00€395,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4910,00€975,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5180,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3145,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€385,00€43,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €485,00€41,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Ossendrecht is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder vind je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ossendrecht: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent en Delta, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Ossendrecht bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.700 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €165,00 tot €425,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ossendrecht. In dit blokje vind je daarom een weergave met impactvolle en voordelige vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Ossendrecht!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Ossendrecht: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ossendrecht

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand doorzoek je een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Ossendrecht.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Woensdrecht hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woensdrecht vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ossendrecht opzoeken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ossenisse, Putte en Hoogerheide).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woensdrecht.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Ossendrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ossendrecht?

Het energie maatwerkadvies Ossendrecht is een energieplan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot ongeveer €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ossendrecht op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ossendrecht voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie