Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Heen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies De Heen geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en analyseert waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies toont aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport tref je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je een kostenbegroting de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in De Heen die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-heen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Let op: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve energiecoach / deskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Heen (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport biedt een lijst met innovatieve energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energie-specialist. Gecertificeerde energie adviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om 2 of 3 offertes te ontvangen van betrouwbare energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in De Heen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop verstuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze details zoals de investering, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Heen laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur De Heen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Steenbergen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zuid-NederlandPr Hendrikstraat 254631KAHoogerheide
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van De Heen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Heen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de meest geschikte maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodemisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in De Heen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer info)€2275,00€130,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11525,00€620,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4515,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3375,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€58,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1325,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in De Heen is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder behandelen we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Heen: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie of Vandebron, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in De Heen laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 – €475,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in De Heen. In dit blokje tref je een lijst met krachtige en laag geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in De Heen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel De Heen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in De Heen

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in De Heen.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van gevel, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Steenbergen hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Steenbergen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening De Heen gebruiken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Huijbergen, Halsteren en Ossendrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Steenbergen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in De Heen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Heen?

Dit energie maatwerkadvies De Heen is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €195,00 t/m €295,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €260,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in De Heen aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in De Heen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie