Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw- en Sint Joosland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw- en Sint Joosland zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het plan stelt bloot welke maatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het advies check je grondig de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nieuw- en Sint Joosland die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw--en-sint-joosland

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te reduceren In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze persoon loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw- en Sint Joosland (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om verschillende offertes op te zoeken van objectieve energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een overzicht van investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw- en Sint Joosland.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en berekent welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze informatie zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw- en Sint Joosland laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nieuw- en Sint Joosland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder behandelen we adres-informatie van erkende EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Middelburg. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nieuw- en Sint Joosland

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw- en Sint Joosland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder introduceren we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over woning ventilatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuw- en Sint Joosland

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1650,00€240,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10950,00€710,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5000,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3060,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€22,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €38,00€29,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Nieuw- en Sint Joosland is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand delen wij extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Nieuw- en Sint Joosland: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Vattenfall, Essent en Delta, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.950 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Nieuw- en Sint Joosland bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.850 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 – €550,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nieuw- en Sint Joosland. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Nieuw- en Sint Joosland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Nieuw- en Sint Joosland: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit energieplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nieuw- en Sint Joosland

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje lees je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw- en Sint Joosland.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van (spouw)muur, vloer, wanden, ramen, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Middelburg heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Middelburg kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Nieuw- en Sint Joosland opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Renesse, Arnemuiden en Noordwelle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Middelburg.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Nieuw- en Sint Joosland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw- en Sint Joosland?

Een energie maatwerkadvies Nieuw- en Sint Joosland is een energieplan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot en met €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €255,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw- en Sint Joosland aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nieuw- en Sint Joosland voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie