Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Teerns

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Teerns kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsopties. Het rapport is een hulpmiddel voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Teerns die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-teerns

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minderen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze expert neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energie-expert. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Teerns (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Geschikte energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om meerdere offertes op te zoeken van onafhankelijke energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een opsomming met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Teerns.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt op locatie en beschrijft welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Kort daarop mailt hij een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze aspecten zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Teerns laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Teerns vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende vakman. Wij adviseren om een adviseur uit de regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder doorzoek je adresgegevens van mogelijke adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Leeuwarden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Teerns

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Teerns waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder check je de gunstigste maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Teerns

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (meer over woningisolatie)€4375,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5345,00€905,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4680,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3045,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€445,00€39,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €370,00€42,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Teerns is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder bieden we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Teerns: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent, Eneco of United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Teerns laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.150 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 – €500,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Teerns. Bijgaand vind je een weergave met handige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Teerns!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Teerns: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Teerns

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder doorzoek je nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Teerns.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan dak, gevel, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijk verschillende regionale subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Teerns bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Miedum, Hempens en Snakkerburen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Teerns

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Teerns?

Het energie maatwerkadvies Teerns is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €310,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €230,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Teerns op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Teerns voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie