Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hempens

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Hempens is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en test wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het energieplan tref je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel vind je het financiële plaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hempens die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hempens

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verminderen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele energiedeskundige. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hempens (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document helpt je op weg met verschillende energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, EPS gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. De juiste maatwerkadviesbureaus kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om diverse offertes te ontvangen van ervaren vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hempens.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en stelt vast welke opties passen bij de woning. Vervolgens mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Hempens laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hempens vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde specialist. Het is beter om een adviesbureau uit de regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder lees je gegevens van mogelijke vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Leeuwarden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hempens

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hempens die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder noemen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hempens

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3340,00€475,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4425,00€1000,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4515,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3100,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€34,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,80€5,90 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Hempens is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder tref je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hempens: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.950 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Hempens kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost je circa €3.700 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 tot €500,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hempens. In de box hieronder delen we daarom een weergave met populaire en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hempens!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hempens: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur komt je huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Hempens

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand kan je aan de slag met nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hempens.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, vloer, ramen, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hempens gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Snakkerburen, Swichum en Goutum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hempens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hempens?

Een energie maatwerkadvies Hempens is een rapport met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan biedt per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €230,00 tot ongeveer €285,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €245,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hempens te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het complex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hempens voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie