Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Snakkerburen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Snakkerburen is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies vind je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een advies met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Snakkerburen die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-snakkerburen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Snakkerburen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies biedt een lijst met verschillende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Betrouwbare adviesbedrijven kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te ontvangen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Snakkerburen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en calculeert welke duurzame investeringen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Snakkerburen laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Snakkerburen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende adviseur. Het is verstandig om een energie expert uit de regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder delen we adresgegevens van professionele specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Leeuwarden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Snakkerburen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Snakkerburen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met goede energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Snakkerburen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2275,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4775,00€790,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5235,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3345,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€41,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1375,00€195,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Snakkerburen is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder noemen we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Snakkerburen: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent, Eneco & United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.200 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Snakkerburen laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.850 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Snakkerburen. Onderstaand delen wij een weergave met impactvolle en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Snakkerburen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Snakkerburen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Snakkerburen

De meeste panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder lees je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Snakkerburen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Snakkerburen afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. St.-Jacobiparochie, Goutum en Lekkum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Snakkerburen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Snakkerburen?

Dit energie maatwerkadvies Snakkerburen is een adviesplan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel een kostenbegroting en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €185,00 tot €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Snakkerburen te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Snakkerburen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie