Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Goutum

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Goutum geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan toont aan welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het plan onderzoek je overzichtelijk de kosten en het rendement van de uitgezochte investeringsopties. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een rapport met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Goutum die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-goutum

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Goutum (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport helpt je op weg met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie-expert. Betrouwbare adviseurs check je op het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te ontvangen van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Goutum.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist loopt door de woning en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals een kostenbegroting, het rendement en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Goutum laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Goutum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele expert. Het is wijs om een expert uit de buurt te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we adresgegevens van betrouwbare EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Leeuwarden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Goutum

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Goutum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder introduceren we de gunstigste maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over bodem-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Goutum

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3395,00€425,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10575,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4665,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3085,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€485,00€58,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1075,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Goutum is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand vind je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Goutum: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Vattenfall en Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Goutum laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €4.000 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €165,00 tot €325,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Goutum. Hieronder kan je aan de slag met een lijstje met impactvolle en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Goutum!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Goutum: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Goutum

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand kan je aan de slag met een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Goutum.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan dak, gevel, wanden, vloer, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Goutum opzoeken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Lekkum, Teerns en Miedum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Goutum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Goutum?

Het energie maatwerkadvies Goutum is een rapport met suggesties voor het vergroenen van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €180,00 tot en met €320,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Goutum te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Goutum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie