Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Miedum

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Miedum kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het rapport stelt bloot welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het advies delen ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je het budget, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Miedum die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-miedum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te reduceren In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een erkende adviseur. Professionele en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Miedum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. Erkende energie specialisten kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om 2 of 3 offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een weergave met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Miedum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert komt langs en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Niet veel later krijg je een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen check je details zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Miedum laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Miedum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele expert. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand lees je adres details van kwalitatieve energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Leeuwarden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Miedum

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Miedum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand kan je aan de slag met de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Miedum

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2415,00€175,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11275,00€650,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4825,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3025,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€24,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,70€5,75 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Miedum is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte delen wij extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Miedum: betaalbaar en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall, Eneco en Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Miedum laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.700 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €225,00 tot €350,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Miedum. In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met krachtige en betaalbare energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Miedum!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Miedum: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Miedum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Miedum.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van wanden, vloer, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Miedum opvragen in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oudebildtzijl, Snakkerburen en St.-Jacobiparochie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Miedum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Miedum?

Het energie maatwerkadvies Miedum is een plan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met het financiële plaatje en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 – €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Miedum te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Miedum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie