Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Goudswaard

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Goudswaard zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze grondig de initiële investering en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Goudswaard die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-goudswaard

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige expert. Professionele en bedreven energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Goudswaard (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van EPS-isolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Objectieve specialisten kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om diverse offertes te vragen van neutrale energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Goudswaard.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel lees je onderdelen zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Goudswaard laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Goudswaard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder tref je adres details van goede maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Hoeksche Waard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Goudswaard

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Goudswaard waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder check je de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over hybride warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Goudswaard

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4245,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4095,00€955,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4850,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2970,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€34,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,50€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Goudswaard is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bieden we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Goudswaard: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall en Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Delta, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.950 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Goudswaard laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.550 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Goudswaard. Bijgaand vind je daarom een aantal praktische en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Goudswaard!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Goudswaard: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Goudswaard

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder doorzoek je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Goudswaard.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Goudswaard gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Oud-Beijerland, Mijnsheerenland en Nieuw-Beijerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Goudswaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Goudswaard?

Het energie maatwerkadvies Goudswaard is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot ongeveer €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Goudswaard te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Goudswaard voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, meer comfort, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie