Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zandeweer

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zandeweer is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies beschrijven ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de potentiële maatregelen. Het rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het financiële plaatje, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zandeweer die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zandeweer

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale expert. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zandeweer (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft een schema met innovatieve energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale adviseur. Geschikte vakmensen zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om meerdere offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een complete samenvatting met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Zandeweer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau komt bij je thuis en onderbouwt welke opties passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de investering, de besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zandeweer laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zandeweer vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is beter om een adviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder tref je contactgegevens van professionele energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zandeweer

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zandeweer met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder bespreken we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over hybride warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zandeweer

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2070,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6415,00€550,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5280,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3140,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€28,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1075,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Zandeweer is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder tref je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zandeweer: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie of Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.150 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Zandeweer aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is er al voor €3.550 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 tot €550,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Zandeweer. In de box hieronder kan je aan de slag met een aantal handige en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zandeweer!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Zandeweer: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zandeweer

De meeste panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zandeweer.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, wanden, ramen, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zandeweer gebruiken in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Toornwerd, Stitswerd en Kantens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Zandeweer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zandeweer?

Een energie maatwerkadvies Zandeweer is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot ongeveer €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €275,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zandeweer te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zandeweer voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie