Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kantens

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Kantens is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport bekijk je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kantens die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kantens

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te beperken. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve maatwerkadviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kantens (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om verschillende offertes te vragen van professionele bedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kantens.

 4. Neem het energierapport door

  Een energieadviseurs komt langs en beschrijft welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze informatie zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kantens laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Kantens vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel bieden we adres-informatie van mogelijke adviesbedrijven die werken in de gemeente Het Hogeland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kantens

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kantens die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder behandelen we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kantens

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4430,00€420,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11950,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5180,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3245,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€21,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €38,00€31,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Kantens is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder noemen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Kantens: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, Eneco, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.500 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Kantens laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.650 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €220,00 – €325,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Kantens. Onderstaand doorzoek je een overzicht met populaire en goedkope duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Kantens!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Kantens: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Kantens

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder verstrekken we actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Kantens.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Kantens vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Huizinge, Eppenhuizen en Westerwijtwerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Kantens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kantens?

Een energie maatwerkadvies Kantens is een energieplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 tot en met €345,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €275,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Kantens aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kantens voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie