Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stitswerd

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Stitswerd zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport stelt bloot welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieadvies onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de geselecteerde maatregelen. Het maatwerkadvies is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energierapport met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel lees je de kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Stitswerd die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-stitswerd

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke energieadviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stitswerd (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan helpt je op weg met alle duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie-expert. Ervaren energieadviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om verschillende offertes te zoeken van betrouwbare energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Stitswerd.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur loopt door de woning en analyseert welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Vervolgens krijg je een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stitswerd laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Stitswerd vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren adviseur. Het is slim om een expert uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we contactgegevens van mogelijke EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Stitswerd

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stitswerd die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder vind je de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Stitswerd

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2315,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4945,00€1005,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5240,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3230,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€57,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €610,00€37,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Stitswerd is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder delen wij handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Stitswerd: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice & Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Stitswerd bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.250 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 tot €525,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Stitswerd. In de box hieronder vind je om die reden een aantal doelgerichte en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Stitswerd!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Stitswerd: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Stitswerd

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand lees je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Stitswerd.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van wanden, vloer, gevel, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Stitswerd opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Kantens, Usquert en Eppenhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Stitswerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stitswerd?

Dit energie maatwerkadvies Stitswerd is een energieadvies inclusief suggesties voor het vergroenen van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €235,00 – €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €230,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Stitswerd op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Stitswerd voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie