Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosterwijtwerd

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Oosterwijtwerd is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen onderzoek je grondig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende duurzame opties. Het maatwerkrapport is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de minimale prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Oosterwijtwerd die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosterwijtwerd

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verlagen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energie-expert. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosterwijtwerd (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een overzicht met alle energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Ervaren adviesbureaus kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oosterwijtwerd.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag details zoals de geschatte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosterwijtwerd laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oosterwijtwerd vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde adviseur. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we adres details van mogelijk beschikbare bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Eemsdelta. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oosterwijtwerd

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosterwijtwerd die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over isolatieglas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oosterwijtwerd

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2155,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6455,00€825,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5115,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3055,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€42,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Oosterwijtwerd is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder noemen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Oosterwijtwerd: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall en Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Oosterwijtwerd laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.800 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 t/m €550,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Oosterwijtwerd. In het gedeelte hieronder check je een weergave met krachtige en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Oosterwijtwerd!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Oosterwijtwerd: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Oosterwijtwerd

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder bespreken we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oosterwijtwerd.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van wanden, ramen, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oosterwijtwerd afsluiten in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Losdorp, Leermens en Godlinze).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oosterwijtwerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosterwijtwerd?

Een energie maatwerkadvies Oosterwijtwerd is een rapport met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 tot €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosterwijtwerd te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oosterwijtwerd voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie