Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gasteren

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Gasteren biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en omschrijft de diverse opties. Het energieplan verduidelijkt welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport check je nauwkeurig de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie lees je het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Gasteren die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-gasteren

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gasteren (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. Gediplomeerde vakmensen zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van professionele energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een weergave met werkzaamheden die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Gasteren.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt bij je thuis en inspecteert welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop stuurt hij een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals het kostenplaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gasteren laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Gasteren vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren adviseur. Het is aan te raden om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Aa en Hunze. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Gasteren

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gasteren die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder behandelen we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over gevelisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Gasteren

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1915,00€115,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10250,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4505,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3015,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€39,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €22,50€31,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Gasteren is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder vind je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Gasteren: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie & United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Gasteren laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.200 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €170,00 t/m €400,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Gasteren. In het gedeelte hieronder check je een lijst met relevante en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Gasteren!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Gasteren: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Gasteren

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand doorzoek je up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Gasteren.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Gasteren afsluiten in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Eext, Anloo en Eexterzandvoort).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Gasteren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gasteren?

Het energie maatwerkadvies Gasteren is een besparingsrapport met suggesties voor het duurzamer maken van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot wel €325,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Gasteren te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Gasteren voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie