Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Strijensas

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Strijensas is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en test waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke werkzaamheden passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan onderzoek je grondig de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per maatregel lees je de investering, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Strijensas die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-strijensas

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te drukken. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige specialist op het gebied van energie. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Strijensas (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport helpt je op weg met bruikbare vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren energieadviseur. Gekwalificeerde energie specialisten check je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van professionele maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Strijensas.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en bekijkt welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel check je aspecten zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Strijensas laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Strijensas vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Wij adviseren om een adviseur uit de buurt te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel behandelen we gegevens van mogelijk interessante adviseurs die actief zijn in de gemeente Hoeksche Waard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Strijensas

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Strijensas die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder vind je de meest geschikte duurzame oplossingen voor je pand. Check ook meer informatie over vloerisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Strijensas

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2120,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11750,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4855,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3375,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€25,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Strijensas is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte delen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Strijensas: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie, Eneco & Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.350 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Strijensas laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 t/m €500,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Strijensas. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijstje met impactvolle en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Strijensas!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Strijensas: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Strijensas

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bieden we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Strijensas.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van vloer, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Strijensas afsluiten in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Zuid-Beijerland, Mookhoek en Klaaswaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Strijensas

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Strijensas?

Een energie maatwerkadvies Strijensas is een besparingsrapport met suggesties voor het energiezuinig maken van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €200,00 t/m €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €275,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Strijensas te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Strijensas voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie