Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Klaaswaal

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Klaaswaal kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en onderzoekt waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies onderzoek je gedetailleerd de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is geschikt voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een verslag met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de investering, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Klaaswaal die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-klaaswaal

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verlagen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende specialist. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Klaaswaal (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geef je inzicht in diverse energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale energie-specialist. Erkende EPA-adviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om diverse offertes te ontvangen van onafhankelijke energie specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een weergave met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Klaaswaal.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en beschrijft welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen krijg je een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Klaaswaal laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Klaaswaal vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare adviseur. Het is wijs om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van mogelijke adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Hoeksche Waard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Klaaswaal

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Klaaswaal waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over energiebesparende maatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Klaaswaal

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1920,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10975,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5480,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3280,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€25,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €34,50€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Klaaswaal is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder check je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Klaaswaal: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Budget Energie & Oxxio, United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €6.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Klaaswaal bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.150 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 – €375,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Klaaswaal. In dit blokje delen wij een lijst met populaire en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Klaaswaal!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Klaaswaal: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Klaaswaal

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje check je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Klaaswaal.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van wanden, dak, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Klaaswaal opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Heinenoord, Strijen en Numansdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Klaaswaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Klaaswaal?

Het energie maatwerkadvies Klaaswaal is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot en met €305,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €255,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Klaaswaal te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Klaaswaal voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie