Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heinenoord

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Heinenoord is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en bestudeert waar de kansen liggen. Het energieplan toont aan welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het energierapport check je in detail de kosten en baten van de mogelijke woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een plan met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie check je de geraamde kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Heinenoord die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heinenoord

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het document wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: De maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale vakman. Deskundige en ervaren energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heinenoord (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan biedt een lijst met bruikbare energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Gediplomeerde adviesbureaus kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om verschillende offertes te ontvangen van professionele bedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Heinenoord.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel check je informatie zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heinenoord laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Heinenoord vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hoeksche Waard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Heinenoord

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heinenoord met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids kan je aan de slag met de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over infraroodpanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Heinenoord

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3495,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5815,00€890,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4770,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2835,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€26,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €540,00€40,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Heinenoord is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder delen wij extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Heinenoord: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, Engie en Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Heinenoord kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost je circa €3.450 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 – €325,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Heinenoord. In de box hieronder vind je een lijstje met handige en niet al te dure maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Heinenoord!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Heinenoord: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Heinenoord

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Heinenoord.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van gevel, vloer, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Heinenoord aanvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Goudswaard, Numansdorp en Mijnsheerenland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Heinenoord

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heinenoord?

Het energie maatwerkadvies Heinenoord is een advies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit concept plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €180,00 – €330,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Heinenoord op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Heinenoord voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie