Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Idskenhuizen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Idskenhuizen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en controleert waar de kansen liggen. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze uitvoerig de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

  • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
  • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
  • Hij schrijft een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
  • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
  • Per onderdeel vind je een kostenbegroting hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
  • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
  • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Idskenhuizen die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-idskenhuizen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minderen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Let op: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren specialist. Professionele en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Idskenhuizen (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport biedt een lijst met diverse verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

  1. Maatwerkadviseur zoeken

    Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige adviseur. Ervaren energie experts zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

  2. Doe een offerte aanvraag

    Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om meerdere offertes te zoeken van neutrale energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

  3. Woningcheck uitvoeren

    De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een schema met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Idskenhuizen.

  4. Het energierapport wordt opgesteld

    Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en bekijkt welke maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

  5. Vakbedrijven inschakelen

    Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Idskenhuizen laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Idskenhuizen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is nuttig om een expert uit de regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder check je gegevens van erkende energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente De Fryske Marren. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wassenaar in2energieAengwirderweg 1008459BPLuinjeberd
W.Y. van de LagewegBjirkestrjitte 68531ZCLemmer
EnerkorpHerenweg 178536TNOosterzee
De Duurzame Specialisten B.V.Abe Lenstra boulevard 348448JBHeerenveen
De Bouwfysica Specialistde Potten 68446LZHeerenveen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Idskenhuizen

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Idskenhuizen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder bespreken we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Idskenhuizen

  1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
  2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
  3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
  4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
  5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1820,00€270,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10675,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4875,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2930,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€20,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €4,95€5,60 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Idskenhuizen is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

  • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
  • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
  • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
  • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
  • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder noemen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

  • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Idskenhuizen: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
  • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
  • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
  • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent en Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

  • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
  • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
  • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
  • Interesse in zonnepanelen in Idskenhuizen bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

  • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.450 (incl. plaatsing).
  • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
  • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
  • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

  • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
  • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
  • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Idskenhuizen. Hieronder check je een aantal populaire en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
  • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
  • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
  • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
  • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Idskenhuizen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Idskenhuizen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

  • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
  • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
  • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Idskenhuizen

De meeste panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder verstrekken we actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Idskenhuizen.

  • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan dak, gevel, vloer, (spouw)muur, wanden.
  • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
  • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
  • Het energieloket gemeente De Fryske Marren hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Fryske Marren zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Idskenhuizen opzoeken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Scharsterbrug, Teroele en Sint Nicolaasga).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Fryske Marren.
  • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Idskenhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Idskenhuizen?

Een energie maatwerkadvies Idskenhuizen is een adviesplan met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot en met €340,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Idskenhuizen te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Idskenhuizen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie