Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Poederoijen

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Poederoijen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en geeft een toelichting de diverse opties. Het rapport laat jouw zien welke opties relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport tref je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de getoonde woningaanpassingen. Het energierapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

  • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
  • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
  • Hij komt met een energieplan met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
  • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
  • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
  • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Poederoijen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-poederoijen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Poederoijen (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft een schema met alle duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

  1. Energieadviseurs vergelijken

    Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale energieadviseur. Ervaren energieadviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

  2. Offertes opvragen en vergelijken

    Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om minimaal 2 offertes te ontvangen van ervaren vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

  3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

    De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een schema met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Poederoijen.

  4. Energierapport samen doornemen

    De adviseur komt langs en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Kort daarop verkrijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

  5. Een vakbedrijf zoeken

    De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Poederoijen laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Poederoijen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde energie specialist. Het is verstandig om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand bieden we adres-informatie van betrouwbare adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Zaltbommel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
Aarts EnergielabelSecr Schokkerstraat 35324EPAmmerzoden
Toevast B.V.Spaanderstraat 185348LAOss
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Van Haaren Holding B.V.Berkenheuveldreef 115263ENVught
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Poederoijen

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Poederoijen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over ventileren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Poederoijen

  1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
  2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
  3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
  4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
  5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3490,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4980,00€550,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5155,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2865,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€56,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €430,00€49,50 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Poederoijen is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

  • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
  • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
  • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
  • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
  • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder lees je handige info over de verschillende soorten.

  • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
  • Hybride warmtepomp Poederoijen: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
  • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
  • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
  • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
  • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice & Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

  • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
  • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
  • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
  • Ga je zonnepanelen in Poederoijen laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

  • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.800 (incl. installatie).
  • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
  • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
  • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

  • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
  • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
  • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Poederoijen. In dit blokje vind je daarom een schema met belangrijke en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
  • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
  • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
  • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
  • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
  • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Poederoijen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Poederoijen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit advies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

  • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
  • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
  • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Poederoijen

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen wij nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Poederoijen.

  • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan gevel, vloer, ramen, dak, wanden.
  • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
  • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
  • Het energieloket gemeente Zaltbommel hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaltbommel zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Poederoijen bekijken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Liempde, Aalst en Zuilichem).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
  • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
  • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaltbommel.
  • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Poederoijen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Poederoijen?

Dit energie maatwerkadvies Poederoijen is een adviesplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €230,00 tot €340,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Poederoijen op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Poederoijen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie