Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kraggenburg

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Kraggenburg zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de opties zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport bekijk je in detail de initiële investering en het rendement van de verschillende verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

  • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
  • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
  • Hij deelt een advies met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
  • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
  • Voor elke energiebesparende maatregel check je de verwachte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
  • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kraggenburg die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kraggenburg

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Een maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome energiecoach / deskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kraggenburg (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een schema met alle maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

  1. Maatwerk adviseurs vergelijken

    Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Deskundige energie specialisten zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

  2. Start met meerdere offertes

    Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om 2 of 3 offertes te zoeken van gediplomeerde bedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

  3. Woningcheck uitvoeren

    De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een schema met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kraggenburg.

  4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

    Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en analyseert welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen ontvang je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

  5. Vakbedrijven opzoeken

    De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kraggenburg laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Kraggenburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale energieadviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de omgeving te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder verstrekken we namen en adressen van professionele specialisten die actief zijn in de gemeente Noordoostpolder. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnprestSteenwijkerweg 718316RGMarknesse
Expert in energielabelOude Dijk 28321APUrk
Waterproof Inspectie- en Expertisebureau B.V.Het Spijk 2 h8321WTUrk
energielabel-nopBandelier 128309DBTollebeek
Ritsema Isolatie en Energie AdviesSwalmstraat 118303JDEmmeloord
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kraggenburg

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kraggenburg waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids vind je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kraggenburg

  1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
  2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
  3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
  4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
  5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1815,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10875,00€760,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4760,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3185,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€400,00€25,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,50€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Kraggenburg is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

  • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
  • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
  • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
  • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
  • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bieden we relevante info over de diverse varianten.

  • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Kraggenburg: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
  • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
  • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
  • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
  • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Engie, GreenChoice & Powerpeers, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

  • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.600 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
  • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
  • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
  • Zonnepanelen in Kraggenburg laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

  • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.950 (met montage).
  • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
  • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
  • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

  • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
  • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
  • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 tot €375,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Kraggenburg. Hieronder vind je daarom een overzicht met doelgerichte en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
  • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
  • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
  • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
  • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Kraggenburg!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Kraggenburg: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

  • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
  • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
  • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Kraggenburg

Bestaande woningen in Provincie Flevoland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder lees je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Kraggenburg.

  • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van dak, gevel, vloer, ramen, (spouw)muur.
  • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
  • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
  • Het energieloket gemeente Noordoostpolder biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordoostpolder vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kraggenburg opzoeken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bant, Schokland en Luttelgeest).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen.
  • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordoostpolder.
  • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Kraggenburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kraggenburg?

Een energie maatwerkadvies Kraggenburg is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel het budget en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot wel €325,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €240,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Kraggenburg aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Kraggenburg voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie