Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Welsum

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Welsum is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en test wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies onderzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is relevant voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

  • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
  • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
  • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
  • Zoals o.a.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
  • Per onderdeel vind je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
  • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Welsum die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-welsum

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve maatwerkadviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Welsum (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitengevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

  1. Energieadviseur zoeken

    Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende energie-expert. Ervaren specialisten kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

  2. Vergelijk verschillende offertes

    Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om meerdere offertes te verkrijgen van deskundige adviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

  3. Voer de Woningcheck uit

    De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Welsum.

  4. Informatie in het energierapport bekijken

    De energie specialist neemt de woning op en zoekt uit welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis hiervan mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

  5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

    De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Welsum laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Welsum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale energie specialist. Het is verstandig om een energie-specialist rondom je woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand vind je adresgegevens van mogelijke adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Olst-Wijhe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
JW AdviesbureauHemelrijk 128196LBWelsum
Enodes B.V.Zilverparkkade 218232WJLelystad
DUBO-PlanEdamstraat 168244DRLelystad
A3B-bouwadviesFeithenhofweg 58161BSEpe
Woningadvies.NuKlompenmaker 78124AVWesepe
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Welsum

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Welsum waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over inductie koken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Welsum

  1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
  2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
  3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
  4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
  5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4685,00€400,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11925,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4635,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2830,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€33,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1175,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Welsum is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

  • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
  • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
  • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
  • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
  • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand ontdek je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

  • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
  • Hybride warmtepomp Welsum: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
  • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
  • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
  • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
  • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco, Essent of Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Delta, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

  • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
  • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
  • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
  • Ga je zonnepanelen in Welsum bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

  • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 (met installatie).
  • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
  • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
  • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

  • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
  • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
  • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €225,00 – €550,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Welsum. In de box hieronder vind je om die reden een aantal populaire en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

  • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
  • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
  • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
  • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
  • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Welsum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Welsum: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

  • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
  • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
  • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Welsum

De meeste panden in Provincie Overijssel moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder onderzoek je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Welsum.

  • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van wanden, vloer, dak, gevel, ramen.
  • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
  • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
  • Het energieloket gemeente Olst-Wijhe heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Olst-Wijhe kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Welsum aanvragen in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Wapenveld, Marle en Vorchten).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
  • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Olst-Wijhe.
  • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Welsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Welsum?

Een energie maatwerkadvies Welsum is een rapport met concrete maatregelen voor de vergroening van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot €305,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €265,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Welsum te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Welsum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie