Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Winterswijk Corle

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Winterswijk Corle kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en controleert de diverse opties. Het energieadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan bekijk je grondig de kosten en het rendement van de populaire duurzame opties. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

  • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
  • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
  • Hij schrijft een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
  • Voorbeelden zijn: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
  • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
  • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Winterswijk Corle die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-winterswijk-corle

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare energie-expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Winterswijk Corle (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

  1. Maatwerk adviseurs vergelijken

    Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Ervaren vakmensen check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

  2. Offertes aanvragen en bekijken

    Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is slim om enkele offertes te vragen van deskundige vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

  3. Woningcheck uitvoeren

    De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een schema met verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Winterswijk Corle.

  4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

    Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan krijg je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kun je iets meer de diepte in.

  5. Een vakbedrijf zoeken

    Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Winterswijk Corle laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Winterswijk Corle vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren expert. Het is slim om een energie expert uit de regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder check je contactgegevens van goede EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Winterswijk. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LabelYourHomeKobstederstraat 477103ZRWinterswijk
ProencoPotgieterstraat 287131NKLichtenvoorde
Susthermo B.V.Nobelstraat 7067131PZLichtenvoorde
Rensen VastgoedserviceUlftseweg 277081AAGendringen
Fouadon B.V.Dierenriem 42 A7071THUlft
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Winterswijk Corle

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Winterswijk Corle die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder delen we de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over bodem isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Winterswijk Corle

  1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
  2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
  3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
  4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
  5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2245,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4510,00€560,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4690,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3255,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€360,00€25,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €4,95€5,60 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Winterswijk Corle is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

  • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
  • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
  • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
  • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
  • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder lees je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

  • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Winterswijk Corle: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
  • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
  • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
  • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Engie, Budget Energie & Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

  • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
  • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
  • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
  • Interesse in zonnepanelen in Winterswijk Corle laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

  • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.050 (incl. installatie).
  • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
  • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
  • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

  • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
  • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
  • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 tot €425,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Winterswijk Corle. In dit blokje verstrekken we een weergave met handige en goedkope energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
  • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
  • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
  • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
  • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
  • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Winterswijk Corle!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Winterswijk Corle: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit advies bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

  • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
  • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
  • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Winterswijk Corle

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand onderzoek je bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Winterswijk Corle.

  • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, gevel, ramen, wanden.
  • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
  • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
  • Het energieloket gemeente Winterswijk biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Winterswijk tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Winterswijk Corle opzoeken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Winterswijk Miste, Bredevoort en Winterswijk Henxel).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Winterswijk.
  • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Winterswijk Corle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Winterswijk Corle?

Het energie maatwerkadvies Winterswijk Corle is een adviesplan met concrete maatregelen voor het vergroenen van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €215,00 t/m €315,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Winterswijk Corle te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Winterswijk Corle voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie