Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gendringen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Gendringen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies bekijk je nauwkeurig de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

  • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
  • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
  • Hij deelt een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
  • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
  • Per onderwerp kun je meer info vinden over de kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
  • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
  • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Gendringen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gendringen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken. Deze professional bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale energieadviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gendringen (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geef je inzicht in alle vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitengevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

  1. Energieadviseur zoeken

    Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren energie-expert. Professionele EPA-adviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

  2. Start met meerdere offertes

    Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om diverse offertes te ontvangen van professionele adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

  3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

    Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Gendringen.

  4. Neem het energierapport door

    Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke opties aan te bevelen zijn. Kort hierop stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

  5. Een vakbedrijf selecteren

    De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Gendringen laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Gendringen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige energie specialist. Het is aan te raden om een expert rondom je woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder lees je adres-informatie van erkende energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Oude IJsselstreek. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Fouadon B.V.Dierenriem 42 A7071THUlft
Rensen VastgoedserviceUlftseweg 277081AAGendringen
LabelYourHomeKobstederstraat 477103ZRWinterswijk
Bouwvisie InspectieprofsHutteweg 28 B7071BVUlft
Stichting Verbeter Uw LabelBroekstraat 22 A7031EVWehl
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Gendringen

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gendringen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids vind je de meest geschikte maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over LED-verlichting.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Gendringen

  1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
  2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
  3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
  4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
  5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4385,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5345,00€965,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4750,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3120,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€490,00€45,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €395,00€46,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Gendringen is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

  • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
  • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
  • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
  • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
  • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder lees je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

  • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
  • Hybride warmtepomp Gendringen: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
  • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
  • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
  • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
  • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice en Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

  • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
  • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
  • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
  • Zonnepanelen in Gendringen kopen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

  • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.250 (met installatie).
  • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
  • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
  • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

  • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
  • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
  • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €220,00 – €325,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Gendringen. In dit blokje vind je om die reden een weergave met relevante en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
  • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
  • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
  • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
  • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
  • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Gendringen!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Gendringen: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

  • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
  • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
  • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Gendringen

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bespreken we praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Gendringen.

  • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van (spouw)muur, ramen, dak, vloer, gevel.
  • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
  • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
  • Het energieloket gemeente Oude IJsselstreek heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oude IJsselstreek tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Gendringen bekijken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Varsselder, Breedenbroek en Netterden).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
  • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oude IJsselstreek.
  • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Gendringen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gendringen?

Dit energie maatwerkadvies Gendringen is een besparingsrapport met suggesties voor de vergroening van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan onderschrijft per maatregel het budget en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot wel €325,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €235,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Gendringen te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Gendringen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie geeft een voordelige energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie