Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Laag-Keppel

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Laag-Keppel kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies check je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

  • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
  • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
  • Je ontvangt een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
  • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
  • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
  • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Laag-Keppel die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-laag-keppel

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verkleinen. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Laag-Keppel (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, isolatie van buitenmuren met PUR en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

  1. Energieadviseurs zoeken

    Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Deskundige adviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

  2. Vergelijk verschillende offertes

    Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes te ontvangen van gediplomeerde vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

  3. Woningcheck uitvoeren

    Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal ontdek je een advies met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Laag-Keppel.

  4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

    De energie expert loopt door de woning en berekent welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan ontvang je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je randzaken zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

  5. Vakbedrijven vinden

    Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Laag-Keppel laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Laag-Keppel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde expert. Het is goed om een expert rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand check je adres-informatie van mogelijk beschikbare energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Bronckhorst. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HaVeBAWilde Zwaan 116988CCLathum
Makelaardij het AccentKruisbergseweg 177021KKZelhem
IsolatiewachtBroekstraat 227031EVWehl
AW Technisch adviesbureauHallsedijk 326975ALTonden
Energi3label.nlBergelinkweg 36953CXDieren
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Laag-Keppel

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Laag-Keppel waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder check je de belangrijkste maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over ventileren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Laag-Keppel

  1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
  2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
  3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
  4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
  5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1835,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€745,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4815,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3400,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€475,00€36,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €485,00€46,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Laag-Keppel is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

  • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
  • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
  • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
  • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
  • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bieden we praktische details over de verschillende systemen.

  • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
  • Hybride warmtepomp Laag-Keppel: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
  • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
  • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
  • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice of Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

  • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
  • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
  • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
  • Wil je zonnepanelen in Laag-Keppel laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

  • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.650 (met montage).
  • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
  • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
  • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

  • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
  • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
  • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 tot €500,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Laag-Keppel. Onderstaand kan je aan de slag met een schema met relevante en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
  • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
  • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
  • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
  • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Laag-Keppel!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Laag-Keppel: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

  • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
  • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
  • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Laag-Keppel

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen wij actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Laag-Keppel.

  • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, gevel, dak, wanden.
  • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
  • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
  • Het energieloket gemeente Bronckhorst heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Bronckhorst zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Laag-Keppel afsluiten in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. De Steeg, Hummelo en Drempt).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers.
  • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
  • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bronckhorst.
  • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Laag-Keppel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Laag-Keppel?

Dit energie maatwerkadvies Laag-Keppel is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het vergroenen van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 tot en met €315,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Laag-Keppel aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Laag-Keppel voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie