Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Malden

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Malden geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en test waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport onderschrijven ze grondig de kosten en baten van de diverse verduurzamingsopties. Het energieadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

  • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
  • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
  • Hij biedt een verslag met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
  • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
  • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
  • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Malden die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-malden

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minderen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige neem contact op om kennis te maken. Deze deskundige neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke specialist. Deskundige en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Malden (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een schema met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

  1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

    Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energie-specialist. Ervaren EPA-adviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

  2. Offertes opvragen en vergelijken

    Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van gediplomeerde energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

  3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

    Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een schema met opties die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Malden.

  4. Het energierapport doornemen

    Het adviesbedrijf komt bij je thuis en checkt welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

  5. Vakbedrijven vinden

    Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Malden laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Malden vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde energie expert. Het is goed om een adviseur uit de omgeving te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we adresgegevens van mogelijke maatwerkadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Heumen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
VOORUITKnapheideweg 556562DRGroesbeek
Prosperos B.V.Kerkenbos 10436546BBNijmegen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Malden

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Malden waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder beschrijven we goede energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over HR-ketels.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Malden

  1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
  2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
  3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
  4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
  5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3625,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6905,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5525,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3375,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€53,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €355,00€36,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Malden is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

  • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
  • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
  • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
  • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
  • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen wij praktische details over de diverse varianten.

  • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Malden: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
  • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
  • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
  • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
  • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco & United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

  • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
  • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
  • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
  • Voordelig zonnepanelen in Malden laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

  • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.300 inclusief installatiewerk.
  • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
  • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
  • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

  • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
  • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
  • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 tot €550,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Malden. Onderstaand vind je een aantal praktische en voordelige vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
  • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
  • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
  • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
  • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Malden!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Malden: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

  • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
  • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
  • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Malden

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand delen wij handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Malden.

  • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van wanden, ramen, vloer, dak, (spouw)muur.
  • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
  • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
  • Het energieloket gemeente Heumen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Heumen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Malden bekijken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Erlecom, Molenhoek en Leuth).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
  • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heumen.
  • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Malden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Malden?

Het energie maatwerkadvies Malden is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot ongeveer €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Malden te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Malden voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie