Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Elkenrade

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Elkenrade is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en controleert de diverse opties. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze grondig de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

  • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
  • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
  • Je ontvangt een verslag met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
  • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
  • Per onderdeel kun je meer info vinden over de kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
  • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Elkenrade die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-elkenrade

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het document wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren adviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Elkenrade (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies biedt een lijst met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), buitengevelisolatie met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

  1. Een energieadviseur vinden

    Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Professionele specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

  2. Start met meerdere offertes

    Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om diverse offertes te ontvangen van betrouwbare energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

  3. Woningcheck uitvoeren

    De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een weergave met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Elkenrade.

  4. Energierapport samen doornemen

    Een adviseur neemt de woning op en checkt welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Vervolgens verkrijg je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

  5. Vakbedrijven zoeken

    Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Elkenrade laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Elkenrade vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van erkende energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Gulpen-Wittem. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Blue Lime B.V.Proost Willemstraat 276231CVMeerssen
GoedKoper-WonenPutweg 106301KLValkenburg
STOA VastgoedadviesSibberkerkstraat 386301AWValkenburg
CSO Adviesbureau voor Milieu-OnderzoekGaetano Martinolaan 506229GSMaastricht
Nelissen BouwadviesLonginastraat 976225ANMaastricht
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Elkenrade

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Elkenrade waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder delen we de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Elkenrade

  1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
  2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
  3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
  4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
  5. Leven in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1705,00€385,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12075,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5505,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3220,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€57,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €630,00€42,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Elkenrade is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

  • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
  • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
  • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
  • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
  • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

  • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Elkenrade: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
  • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
  • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
  • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
  • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Vattenfall en Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

  • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.300 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
  • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
  • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
  • Voordelig zonnepanelen in Elkenrade kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

  • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.300 (incl. plaatsing).
  • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
  • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
  • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

  • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
  • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
  • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 t/m €450,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Elkenrade. In het gedeelte hieronder delen wij een schema met belangrijke en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
  • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
  • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
  • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
  • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
  • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Elkenrade!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Elkenrade: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

  • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
  • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
  • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Elkenrade

De meeste panden in Provincie Limburg moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder onderzoek je een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Elkenrade.

  • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, vloer, ramen.
  • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
  • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
  • Het energieloket gemeente Gulpen-Wittem heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gulpen-Wittem zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Elkenrade bekijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Epen, Vijlen en Wittem).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
  • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
  • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gulpen-Wittem.
  • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Elkenrade

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Elkenrade?

Dit energie maatwerkadvies Elkenrade is een energieadvies met aanbevelingen voor het vergroenen van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot ongeveer €320,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Elkenrade te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Elkenrade voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie