Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leveroy

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Leveroy kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport bieden ze uitgebreid de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is bedoeld voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

  • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
  • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
  • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
  • Kies voor: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
  • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
  • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Leveroy die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-leveroy

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige vakman. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leveroy (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document bevat een weergaven van verschillende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, binnen- of buitengevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

  1. Maatwerk adviseurs vergelijken

    Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energie-expert. Gekwalificeerde energieadviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

  2. Dien offerte-aanvragen in

    Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen van betrouwbare energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

  3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

    De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Leveroy.

  4. Raadpleeg het energierapport

    Een maatwerkadviseurs komt langs en analyseert welke opties het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel lees je details zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

  5. Een vakbedrijf zoeken

    Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Leveroy laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Leveroy vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Het is raadzaam om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder lees je contactgegevens van goede maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Nederweert. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Janssen ConsultancySchoolstraat 1146041GVRoermond
Adviesbureau BB&EKruisstraat 116099BKBeegden
K+ AdviesgroepJodenstraat 66101ASEcht
Jacobs IngenieursSperwerstraat 146035GHOspel
Facility & Techniek BureauKijkakkers 86026ERMaarheeze
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Leveroy

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leveroy die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over HR+++ glas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Leveroy

  1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
  2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
  3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
  4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
  5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4750,00€475,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6280,00€670,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5125,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2880,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€340,00€37,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €390,00€45,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Leveroy is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

  • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
  • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
  • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
  • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
  • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende soorten.

  • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Leveroy: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
  • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
  • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
  • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
  • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice of Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

  • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.550 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
  • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
  • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
  • Voordelig zonnepanelen in Leveroy aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

  • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost je circa €4.000 (incl. plaatsing).
  • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
  • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
  • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

  • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
  • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
  • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 t/m €350,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Leveroy. Bijgaand lees je een aantal doelgerichte en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

  • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
  • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
  • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
  • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
  • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
  • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Leveroy!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Leveroy: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

  • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
  • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
  • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Leveroy

Bestaande woningen in Provincie Limburg moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder verstrekken we nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Leveroy.

  • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, vloer, dak, gevel.
  • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
  • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
  • Het energieloket gemeente Nederweert biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nederweert kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Leveroy afsluiten in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Neer, Heythuysen en Roggel).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
  • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
  • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nederweert.
  • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Leveroy

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leveroy?

Een energie maatwerkadvies Leveroy is een adviesplan met verschillende opties voor de verduurzaming van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke investeringen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot ongeveer €305,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €270,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Leveroy te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het complex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Leveroy voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie