Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Budel-Schoot

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Budel-Schoot is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies onderzoek je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

  • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
  • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
  • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
  • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
  • Per onderdeel krijg je inzicht in het budget, het rendement en de totale terugverdientijd.
  • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
  • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Budel-Schoot die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-budel-schoot

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Budel-Schoot (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van de gevel of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

  1. Energieadviseur zoeken

    Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie-expert. De juiste energie specialisten vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

  2. Offertes aanvragen en bekijken

    Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te verkrijgen van deskundige adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

  3. Woningcheck uitvoeren

    De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een weergave met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Budel-Schoot.

  4. Lees het hele energierapport door

    Een maatwerkadviseurs komt op locatie en zoekt uit welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

  5. Vakbedrijven opzoeken

    Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Budel-Schoot laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Budel-Schoot vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een energie-specialist uit de omgeving te kiezen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand verstrekken we gegevens van mogelijk beschikbare experts die huizen inspecteren in de gemeente Cranendonck. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BOMA BouwadviesNieuwstraat 206019BVWessem
Facility & Techniek BureauKijkakkers 86026ERMaarheeze
Jacobs IngenieursSperwerstraat 146035GHOspel
Daiku B.V.Kessenicherweg 26017AAThorn
ThyxoEllerveld 66011SVEll
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Budel-Schoot

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Budel-Schoot waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder kan je aan de slag met de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Budel-Schoot

  1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
  2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
  3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
  4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
  5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3595,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5740,00€1020,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4565,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3245,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€30,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1125,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Budel-Schoot is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

  • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
  • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
  • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
  • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
  • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
  • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

  • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
  • Hybride warmtepomp Budel-Schoot: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
  • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
  • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
  • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
  • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco & Oxxio, Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

  • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.300 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
  • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
  • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
  • Interesse in zonnepanelen in Budel-Schoot bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

  • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) kost je circa €3.450 inclusief installatie.
  • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
  • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
  • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

  • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
  • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
  • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 – €400,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Budel-Schoot. Hieronder doorzoek je een overzicht met relevante en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

  • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
  • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
  • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
  • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
  • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
  • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
  • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
  • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Budel-Schoot!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Budel-Schoot: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

  • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
  • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
  • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Budel-Schoot

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand doorzoek je nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Budel-Schoot.

  • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, gevel, wanden, ramen.
  • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
  • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
  • Het energieloket gemeente Cranendonck biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Cranendonck vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Budel-Schoot opzoeken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Thorn, Budel-Dorplein en Wessem).

  • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
  • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
  • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
  • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
  • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Cranendonck.
  • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Budel-Schoot

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Budel-Schoot?

Een energie maatwerkadvies Budel-Schoot is een adviesrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €240,00 tot wel €340,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €275,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Budel-Schoot aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Budel-Schoot voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verbeterde energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie